top of page

PROJECTEN

KUNST & INTERIEUR & DESIGN

Screenshot 2024-05-03 at 15.30.50.png

/ Fase 1

Je bent op zoek naar een speciaal kunstwerk of design voor je huis, tuin of bedrijf

- Bestaand werk: bij de kunstcatalogus kun je interesses aangeven in kunstwerken die al bestaan.

- Werk in opdracht: we gaan naar fase 2.

 

Klein huis icoon.png
AtKris Open Monumenten Dag - Studio Floor LR-46_edited_edited.jpg

/ Fase 2

Klein & teken icoon.png

Je wilt graag werk hebben dat precies aansluit op je wensen.

- We inventariseren samen je wensen; digitaal, op locatie of via een kunstquiz en presentatie.

- Jolien gaat in samenspraak met kunstenaar(s) / designer(s) aan de slag om hiervan een photoshopversie, schets, wassen model, ontwerp of fotoserie te maken (zie enkele voorbeelden hieronder).

Screenshot 2024-05-03 at 15.31.33.png

/ Fase 3

Klein stirkje icoon.png

Na goedkeuring of bijstelling krijg je een (aangepast) tijdspad en begint de realisatiefase.

- Je wordt ondertussen op de hoogte gehouden in zoverre je dat wilt.

- Na afronding en installatie vieren we feest!

Dit is een proces video van een slaapkamer met kunst en design

Werk in opdracht

Dromen zijn er om waar te maken. Of het nou gaat om een creatie die je interieur of exterieur verrijkt of dat het een boodschap overbrengt aan je klanten, een verhaal van jezelf of een ander vertelt.  
Door samen in opdracht werk te laten maken door een getalenteerde kunstenaar, krijg je de unieke kans om een kunstwerk te bezitten dat volledig is afgestemd op jouw visie, verhaal en stijl. Of het nu gaat om een schilderij, beeldhouwwerk, designstuk of ander artistiek meesterwerk, het zal een tijdloos statement vormen dat jouw omgeving verrijkt en verlevendigt. 

Kort gezegd zijn er de volgende routes mogelijk om tot een ontwerp en de uiteindelijke realisatie te komen. (zie ook hierboven fase 1/2/3) : 

Werken vanuit een schets

WerkInOpdracht_HansJouta_Schets
Hans Jouta werk in opdracht eindresultaat.jpg

Samen inventariseren we welke kant het op kan gaan, misschien heb je al een onderwerp in gedachten, misschien is vooral de plek bepalend. Er worden diverse schetsen overlegd en na de keuze daarvan volgt het uitwerken. Tijdens het creëren wordt je op de hoogte gehouden. Zoals hier te zien is is er een scholekster bijgekomen ten opzichte van de eerdere schets van Hans Jouta. 

 

Werken vanuit een wassen model op schaal

Proces foto Hans Jouta paarden
WhatsApp Image 2024-04-29 at 12.39.12.jpeg

Als een werk dat al bestaat je aanspreekt gaan we samen inventariseren wat de elementen zijn die dat maken. Als er een onderwerp is dat je interesseert kunnen er eerst schetsen gemaakt worden. Bij een groot kunstwerk kan er daarna een wassen model op schaal gemaakt worden.  Hans Jouta heeft de dynamiek en veranderingen ten opzicht van het eerdere (paarden) beeld op deze manier zichtbaar gemaakt. Na voltooing van het schaalmodel kunnen we deze photoshoppen op zijn toekomstige plek en spreken we nog belangrijker de details door. Wanneer er aanpassingen gewenst zijn zullen deze op het model gemaakt worden. Na de goedkeuring van het schaalmodel kon er begonnen worden aan het creëren van het kunstwerk, in dit geval het levensgrote paard en veulen. 

Werken vanuit een PhotoShop impressie en concept schilderij

Wanneer je nog wilt gaan verbouwen weet je soms niet meer dan de maten van je muren. Vroeg in het proces al gaan nadenken over welke kunstwerken of stijl bij je passen heeft veel voordelen in de tijdsplanning maar ook voor de keuzes van bijvoorbeeld het behang. Hier is een photoshop impressie te zien, vervolgens een schets in acrylverf door Jasper van Deutekom en het uiteindelijke resultaat. 

Jasper van Deutekom schetsen drieluik.jpg
WNDRLST-2.jpg


Werken vanuit een photoshoot en wassen beeld

Voorbeeld werkproces yvon van wordragen
YvonvanWordragen werk in opdracht

Misschien is er iemand of een onderwerp wat je graag zou willen laten verbeelden in de stijl van een kunstenaar. In dit geval is er een photoshoot gemaakt om de houding en de manier van spelen van de dwarsfluit vast te leggen. Na de goedkeuring van het wassen model op de juiste maat is het beeld in brons gegoten.

bottom of page