top of page
Prachtige bloemenkunst van Maria Dellaert, een weelderige en kleurrijke expressie van natuurlijke schoonheid.

Maria Dellaert

Bij het aanvragen van informatie over een werk krijg je een extra kijkje achter de schermen bij de kunstenaar

Maria Dellaert
Maria Dellaert (1987) behield na haar formele opleiding aan de kunstacademie een diepgaande fascinatie voor het samenspel van materialen. Tegenwoordig woont ze op een boerderij in Zeeuws Vlaanderen, waar ze een permacultuurtuin heeft aangelegd en ze veel bezig is met de overgang van de seizoenen. Ze heeft een enorme fascinatie voor de mens versus de natuur en haar natuurlijke band met beide. Daarnaast is Maria altijd bezig geweest met textuur en geboeid door het samengaan van verschillende materialen. Dit alles is in haar kunstwerken goed terug te zien.

In haar gemengde media werken combineert Maria Dellaert technieken die al eeuwenoud zijn met nieuwe media technieken. Zo werkt ze laag over laag door middel van de encaustiek techniek. Hierbij gebruikt ze materialen als bladgoud en poeder, olieverf, pastel, pigmenten, oliekrijt en bijenwas. Verder vertoont haar werk invloeden van werken uit de collectie van het Rijksmuseum. Het woord encaustiek komt van het Griekse woord ‘enkaio’ en betekent los vertaald ‘door warmte ingebrand’. Het is een techniek waarbij pigmenten vermengd worden met hete bijenwas. In het oude Egypte werd de encaustiek techniek al gebruikt voor het maken van portretschilderijen. Ondanks dat iedereen bij bijenwas meteen denkt aan een druipkaars, is het een techniek waarbij pigmenten uitermate goed geconserveerd blijven.

Kwetsbaarheid is een belangrijk thema dat door alle kunstwerken van Maria Dellaert heen loopt. Op subtiele wijze projecteert ze dit op haar modellen door middel van de gelaagdheid in haar werk.
Artistieke fotografische print van een verbrand kunstwerk, gegoten in een helder plexiglazen blok voor een unieke presentatie

Werk in opdracht Maria Dellaert

Maria is gewend om mensen naar de werkelijkheid te verbeelden. Wil je een gelijkend portret in deze stijl, neem contact op.
Kunstwerk 'Rasa' van Maria Dellaert, een meeslepend portret dat diepte en emotie uitstraalt.

Anderen bekeken ook

bottom of page