top of page
MarekZyga's intrigerende chamotteklei sculpturen, waar vakmanschap en unieke texturen samenkomen. te zien bij JolienVerhaegen

Marek Zyga

Bij het aanvragen van informatie over een werk krijg je een extra kijkje achter de schermen bij de kunstenaar

Marek Zyga

Marek Zyga (1968) vervaardigt zijn sculpturen sinds kortere tijd ook uit brons maar voornamelijk uit chamotteklei. Hij heeft een ongelofelijk fascinatie voor de ruwe structuur van klei. Door er druk op uit te oefenen, afgietsels van te maken en te modelleren speelt de kunstenaar met de grote diversiteit van dit materiaal. Door het gebruik van verschillende technieken krijgt hij een groot structuurverschil in de klei.

Marek wordt aangetrokken door de grote mogelijkheden die deze klei hem biedt. Hij gaat constant nieuwe uitdagingen aan om te experimenteren met dit product. Hiermee probeert hij voortdurend zijn eigen grenzen te overschrijden. Deze gevoelsbeleving wordt ook geuit in zijn sculpturen.

De Poolse beeldhouwer staat bekend om zijn expressieve sculpturen van menselijke figuren. Zyga's creaties omvatten bustes, torsen en gezichten, waarin hij de diepere betekenissen van menselijke gebaren en communicatie verkent. In plaats van te werken met voorafgaande schetsen, sculpteert Zyga rechtstreeks uit de emotie, wat resulteert in werken met een ruwe, organische uitstraling.

Zyga streeft ernaar de complexe boodschappen achter onze gebaren te ontrafelen, waarbij elk gebaar op zichzelf een verhaal vertelt. Zijn sculpturen belichamen zowel vrouwelijke gratie als mannelijke kracht, gevangen in levendige, dynamische poses die uitnodigen tot zelfreflectie en verbeelding. Deze werken worden wereldwijd tentoongesteld in vooraanstaande galerijen.

Marek Zyga's combineert natuurlijke schoonheid met unieke texturen en vormen, reflecterend op zijn expertise als keramist.

Werk in opdracht Marek Zyga

Is gewend aan het werken in opdracht in samenspraak met Jolien. Enkele voorbeelden van werk in opdracht. Marek kan desgewenst letters, symbolen of cijfers toevoegen die van persoonlijke betekenis zijn. Neem contact op bij interesse.
 intrigerende sculptuur, waar vakmanschap en unieke texturen samenkomen, Gemaakt door gerenommeerd kunstenaar Marek Zyga
 intrigerende sculptuur, waar vakmanschap en unieke texturen samenkomen, Gemaakt door gerenommeerd kunstenaar Marek Zyga
sculptuur in opdracht, waar vakmanschap en unieke texturen samenkomen, Gemaakt door gerenommeerd kunstenaar Marek Zyga
 intrigerende sculptuur, waar vakmanschap en unieke texturen samenkomen, Gemaakt door gerenommeerd kunstenaar Marek Zyga

Anderen bekeken ook

bottom of page