top of page

Kunstenaars

VAN ARTIEST TOT DESIGNER

Drieluik Japser van Deutekom

Jasper van Deutekom

Ontdek de wereld van Jasper van Deutekom, een Nederlandse kunstenaar die momenten vastlegt en omzet in een betoverende beleving. Met een romantische blik schildert hij alledaagse taferelen, geïnspireerd door de schoonheid van het 'normale'. Zijn werk, dat balanceert tussen realisme en impressionisme, roept vragen op en prikkelt de verbeelding. Jasper, geboren en werkend in Arnhem, vindt inspiratie in de wereld om hem heen en vertaalt deze naar expressieve kunstwerken.

Hans Jouta

Ontdek de unieke wereld van Hans Jouta, een kunstenaar met een ongeëvenaard proces genaamd 'het boetseren met brons'. Zijn werken zijn allemaal uniek en dragen zijn persoonlijke stempel. Geboren en getogen bij de Waddenkust van Friesland, put hij inspiratie uit de natuur en zijn bijzondere relatie met mens en dier. Hans combineert vakmanschap met emotie, wat resulteert in beelden met een eigen betekenis. Van elke creatie straalt de menselijke maat en vorm, geïnspireerd door de natuur.
IMG_8173[1074].JPG

Maria Dellaert

Ontdek de portretten van Maria Dellaert geboren in 1987. Haar fascinatie voor textuur en het samenspel van materialen komt tot uiting in haar gemengde media werken. Door eeuwenoude technieken te combineren met andere media zoals verf, pigment, krijt, bladgoud creëert ze gelaagde encaustische kunstwerken. Maria's oeuvre, geïnspireerd door de mens en de natuur, omvat vrouwenportretten waarin kwetsbaarheid en gelaagdheid centraal staan. Met bloemen en de oude meesters als bron van inspiratie, vertelt ze verhalen van groei en bloei, waarin de vrouwelijke figuur een centrale rol speelt.

Yvon van Wordragen

Ontdek de dynamische beelden van Yvon van Wordragen, een Nederlandse kunstenares uit 1960 die de kracht van emotie in bronzen sculpturen en schilderijen vangt. Autodidact Yvon experimenteert met de grenzen tussen figuratie en abstractie, haar werken belichamen beweging en tastbare dynamiek. Ze creëert zowel krachtige vrouwenfiguren als levendige dieren die de kijker uitdagen hun eigen gevoelens te verkennen. Yvon's werken, geliefd in galerieën en privécollecties over de hele wereld, bieden een unieke kans voor opdrachten die persoonlijke mijlpalen markeren.
yvon  d.jpg
OnGuard_SandraBartels_Softpastel_Koolmees Coal tit_1.jpg

Sandra Bartels

Ontdek de dierenwereld van de Nederlandse kunstenares Sandra Bartels geboren in 1972. Wiens passie voor dieren en natuur tot leven komt in haar realistische pastelwerken. Met softpastel, pastelpotloden, en panpastel, bouwt Sandra complexe lagen op die de vachtstructuren en expressies van dieren nauwkeurig vastleggen. Haar vakmanschap en diepe bewondering voor de natuur is niet onopgemerkt gebleven en haar werk is dan ook internationaal erkend en bekroond, is te zien geweest bij prestigieuze evenementen zoals de 'Wildlife Artist of the Year'. Elk kunstwerk is zorgvuldig ingelijst achter museumglas, een belichaming van zowel vakmanschap als diepe bewondering voor de natuurlijke wereld.

Annemarie van der Kolk

Ontdek de dierenwereld van Annemarie van der Kolk, een Nederlandse kunstenaar geboren in 1973. Ze begon met het creëren van poppen van zelfdrogende klei. In 2004 maakte ze de overstap naar brons vanwege de duurzaamheid van het materiaal. Met haar speelse creaties van bronzen beelden brengt ze dieren tot leven, voorzien van menselijke en humoristische kenmerken. Dieren en natuur verbindt ze aan emotie. Door haar beelden een menselijke twist te geven, wil ze ons laten inzien dat we meer gemeen hebben dan we denken. Een glimlach bij het aanschouwen van haar kunstwerken is haar ultieme doel.
Cher mattijssen Central Park

Cher Mattijssen

Ontdek Cher Mattijssen, een Nederlandse kunstenares uit Delft die zich sinds 2010 volledig toelegt op haar kunst. Haar speelse bronzen beelden, gekenmerkt door interactie, humor en verstilling, brengen ontroering en vreugde. Cher's creaties, met lange benen en een
kenmerkende patina, vertellen verhalen van alledaagse taferelen. Van het trotse meisje met nieuwe schoenen tot de vriendinnen in een goed gesprek, elk beeld ademt persoonlijkheid en emotie.

Jorg Karg

Ontdek Jorg Karg, een Duitse fotograaf die door subtiele verschuivingen en verbindingen digitale composities tot gebalanceerde collages maakt. Als autodidact ontwikkelde hij zijn eigen unieke stijl, waarbij hij hedendaagse beeldtaal combineert met traditionele schilder- en tekentechnieken. Zijn motto 'terug naar de aanschouwer' weerspiegelt zijn wens om de kijker te raken en een dialoog aan te gaan. Genomineerd voor prestigieuze prijzen zoals de BLOOOM Award, heeft hij wereldwijd tentoongesteld en vele internationale prijzen gewonnen.
SmellOfSun_JorgKarg_Fotografie_1_Woman.png
Out loud_Mainkunstenaars_Staal_Dancing.jpg

Mainkunstenaars

Ontdek de kracht van samenwerking bij Mainkunstenaars, gevormd door Ien Sluyters (1973) en Marjon Deul (1966). Beide opgeleid aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, België, experimenteren ze met staalsculpturen, beeldhouwwerken en assemblage. Gehuld in leren schorten en lasbrillen, transformeren ze staal tot herkenbare, gestileerde vormen. Hun wandsculpturen, gemaakt van verbonden stukjes metaal, nodigen uit tot interactie met schaduwen en licht. Voor Mainkunstenaars is elk project een kans om te innoveren en de grenzen van materiaal en techniek te verkennen.

Anke Birnie

Ontdek Anke Birnie, een Nederlandse beeldhouwer geboren in 1943, bekend om haar bronzen beelden die de verstilde verbeelding van de lucht en menselijke beweging vangen. Haar werken stralen zekerheid en vertrouwen uit, met een rotsvast karakter en wervelende energie. Ze is geïnspireerd door beeldhouwers als Giacometti en Richier, haar focus ligt op de interactie tussen haar beelden en de omgeving. Veel van haar werken kunnen als objecten aan de wand, beelden aan de muur of in de ruimte zowel binnen als buiten worden geplaatst. Haar werken zijn onderdeel van verschillende bedrijfscollecties en privéverzamelingen wereldwijd.
BloemenMeisje_AnkeBirnie_Brons_.jpg
Unperceived_DiederikStorms_2_Mixedmedia_Tree.png

Diederik Storms

Ontdek Diederik Storms, een Nederlandse kunstenaar die een passie heeft voor het onthullen van de mysteries van de natuur. Sinds zijn afstuderen aan de kunstacademie roept hij met zijn werken vragen op over het verborgene in het leven. Zijn (licht) sculpturen, gemaakt van
contrastrijke materialen zoals verweerd hout en helder plexiglas, bieden een intrigerende inkijk in een andere dimensie. Laat je betoveren door het spel van licht en schaduw in zijn kunstwerken.

Alba Domenech

Ontdek Alba Domènech, een Spaanse kunstenaar geboren in Barcelona in 1983. Ze creëert hyperrealistische fantasierijke kunst die de diepten van het onderbewuste verkennen. Haar werken, verrijkt met persoonlijke motieven, spelen met licht en schaduw, waardoor ze symbolisch geladen zijn maar open voor interpretatie. Door digitale tekeningen te combineren met traditioneel schilderen, creëert ze unieke, luxe kunstwerken die diepte en expressie uitstralen. Ontdek de samensmelting in Alba's kunstwerken.
Chrysalis1_AlbaDomenech_Mixedmedia_.png
Suus Kooijman.jpg

Suus Kooijman

Ontdek de encaustiek reliëfs van Suus Kooijman een Nederlandse kunstenares uit 1960. Opgeleid aan de HKU, creëert Suus intrigerende wandobjecten die de conventies van een 'schilderij' overstijgen. Over een basis brengt ze een mengsel van bijenwas, hars, en pigment en bouwt ze het kunstwerk laag voor laag op. Haar werken, die spelen met materie, structuur en diepte, nodigen uit tot diepgaande interpretatie en verrassen zowel de maker als de beschouwer. Suus' reliëfs zijn niet alleen stootvast en zonbestendig, maar blijven ook voortdurend evolueren, waardoor elk stuk een levendig gesprek met de ruimte aangaat.

Jurrie Renskers

Ontdek Jurrie Renskers geboren in 1988 een fotograaf die de wereld vanuit een uniek perspectief vastlegt. Zijn reis begon in 2010, nadat hij de natuur van bovenaf ontdekte, raakte hij gefascineerd door de kunstzinnige patronen en kleuren die moeder natuur creëert. Nu concentreert Jurrie zich op het vastleggen van abstracte luchtfoto's van ongerepte plekken op aarde. Hij wilt inspireren om de schoonheid van de natuur te waarderen en te beschermen. Verwonder je met zijn unieke, adembenemende foto's op duurzaam Hahnemühle papier.
ElvesFestival_JurrieRenskers_2_fotografie_Nature.jpg
amelia cloudscape golden.PNG

Amelia Anderson

Ontdek de gemengde media werken op metaal geschilderd van Amelia Anderson uit de USA. Ze bestudeert de vergankelijke aard van wolken, waarbij ze hun vluchtige aanwezigheid vastlegt in de uitgestrektheid van de lucht. In een tijd die zeer veranderlijk is creëert ze wolken die maar een moment aanwezig zijn. Wat de voorbijgaande en steeds evoluerende aard van onze wereld weerspiegelt. Haar doorbraak kwam toen ze reflecterende materialen begon te gebruiken, waardoor de wolken in haar werk gingen glinsteren en gloeien, alsof ze van binnenuit verlicht werden. Amelia's kunst is een viering van licht en hoop, een herinnering dat zelfs in de donkerste tijden er altijd een sprankje licht doorbreekt.

Studio Luminae

Ontdek Studio Luminae een Duits collectief van designers. Reflectie en schaduwen zijn integraal voor de artistieke filosofie van Studio Luminae. De oppervlakken van hun kunstwerken fungeren als spiegels, lichtbronnen of schaduwen met kleur. Allen streven ernaar het veranderende licht te transformeren. Ze vertalen tijdloze meesterwerken naar eigentijdse stalen kunstwerken, geïnspireerd door oude meesters, en eren hun nalatenschap terwijl ze moderne publiek aanspreken. Daarnaast brengen ze de natuur tot leven door deze in het licht te plaatsen in vrijstaande objecten, ware oases in de ruimte. Hun warm gekleurde spiegels, gecombineerd met edelstenen, nodigen je uit om niet alleen je eigen reflectie te zien, maar ook je innerlijke zelf.
Studio Luminae - Oasis .JPG
PlonsXL_EricGoede_Brons_Dive_2.jpeg

Eric Goede 

Ontdek Eric Goede (1948), een ervaren kunstenaar met meer dan drie decennia ervaring. Na twaalf jaar bronzen sculpturen voor anderen te hebben gemaakt, volgde hij zijn eigen creatieve pad. Zijn diepgaande kennis en vaardigheden komen tot uiting in zijn werk, waarbij hij elk aspect van het proces beheerst. Hij streeft naar vitaliteit en perfectie in zijn levendige sculpturen. Zijn tentoonstellingen in Nederland en België getuigen van zijn vakmanschap. Beleef de kunst van Eric Goede en laat je inspireren door zijn unieke talent en toewijding.
PlonsXL_EricGoede_Brons_Dive_2.jpeg

Eric Goede

Beschrijving hier

Mark Dedrie

Ontdek Mark Dedrie (1962) begon zijn artistieke carrière al meer dan drieëndertig jaar geleden. Twaalf jaar lang maakte hij bronzen sculpturen voor andere kunstenaars tot hij besloot voor zichzelf te gaan creëren. Deze verworven vaardigheden komen goed tot uiting in zijn beelden. Mark houdt zich bezig met alle aspecten van het realisatieproces, van creatie tot afwerking.
mark dedrie portret.jpg
Im Moment sein 19_GerdBannusher_.jpg

Gerd Bannusher

Ontdek Gerd Bannuscher (1957) is een gerenommeerde freelance kunstenaar die sinds 1986 actief is in de kunstwereld. Momenteel woont hij in Eichede, Sleeswijk-Holstein. Hij heeft een sterke band met de wereldberoemde Britse gedragswetenschapper Jane Goodall, met wie hij aan diverse projecten in samenwerking heeft gewerkt.

Marek Zyga

Ontdek Marek Zyga's fascinerende sculpturen, gevormd uit chamotteklei. Zijn werk onthult een diepe fascinatie voor de ruwe textuur van dit materiaal, waarbij hij speelt met diverse technieken om unieke structuren te creëren. Als beeldhouwer richt hij zich op het menselijk lichaam en gebaren, waarbij hij emoties en verhalen uitdrukt. Met een opleiding tot keramist in Boleslawiec, Polen, en jarenlange ervaring in diverse keramische vormen, overstijgt Marek voortdurend zijn eigen grenzen. Zijn sculpturen zijn verhalende kunstwerken, waarin elk gebaar en elk detail een eigen verhaal vertelt.
Small the missing_MarekZyga_Brons.jpg
bottom of page