top of page
Arno.png

Arno Goossens

Bij het aanvragen van informatie over een werk krijg je een extra kijkje achter de schermen bij de kunstenaar

Arno Goosens

 

Arno Goossens (1960) is begonnen als autodidact, maar heeft ondertussen gestudeerd aan de Vrije Academie Beeldende Kunst in Nunspeet en bij vele kunstenaars. Hij maakt zijn werken in zijn studio in Apeldoorn.

Arno laat zich als beeldhouwer en bioloog vooral inspireren door de natuur. Als bioloog is hij gefascineerd in dieren, in hun bouw, beweging en gedrag. Met zijn beelden wil hij die fascinatie uitbeelden. Sterker nog, hij gebruikt de dieren om zijn gevoelens te verbeelden. Door de typische houding en het gedrag te kiezen van een specifiek dier kan hij zijn gevoelens verbeelden. In deze typische houdingen van de dieren is goed hun gedrag, kwetsbaarheid of kracht te zien. Die karakteriserende houdingen probeert hij vast te leggen in brons. Daarbij streeft hij ernaar om de beweging zo vast te leggen dat het lijkt alsof het robuuste bronzen beeld gaat bewegen. Het is zijn weergave van het dier en zijn gedrag.

In het proces van het creëren van een beeld gebruikt Arno geen schetsen maar begint hij met het modelleren in was. Het is voor hem de uitdaging om het vage beeld dat in zijn hoofd zit te boetseren in was met zijn handen. De beelden worden “cire perdu”, verloren was, gegoten en de kenmerkende patins zijn een persoonlijke toets op de beelden.

Arno Goossens_edited.jpg

Anderen bekeken ook

bottom of page