top of page
Cirkel hand.png

Hans Jouta

Bij het aanvragen van informatie over een werk krijg je een extra kijkje achter de schermen bij de kunstenaar

Hans Jouta

Hans Jouta (1966) is opgegroeid bij de uitgestrekte Waddenkust van Friesland. Dit kenmerkende landschap is de bron van de verbondenheid die hij voelt met de natuur. En zijn bijzondere relatie van mens tot dier. Het is deze combinatie waarmee Hans een dieper gevoel legt in zijn beelden. Bij elke creatie is de menselijke maat en vorm samen met de natuur zijn inspiratiebron. Het gevoel voor vorm, ruimtelijk inzicht, het observeren en vertalen van deze observaties naar een met eigen handen gemaakte vorm is essentieel voor het driedimensionaal werken.

Doordat Hans is opgegroeid met het bewerken van metaal, kan hij nu op geheel eigen wijze deze materie bewerken tot elke door hem gewenste vorm.


De beelden worden volgens de cire perdu methode gegoten van brons.
Een andere werkwijze die Hans beheerst, is het direct boetseren met brons. Waarbij de vormen worden aangebracht door buigen, snijden, kloppen, smelten, lassen en verhitten. Een methode specifiek kenmerkend voor het werk van Hans Jouta. Dit leidt tot unieke beelden met een geheel eigen karakter, waarvan er geen tweede exemplaar bestaat. De laatste fase van een beeld, het afwerken en patineren wordt bewust ook door Hans Jouta verzorgd. Zo is er het vertrouwen dat uitsluitend kunstwerken worden gerealiseerd waaraan alle aandacht is besteed.

WNDRLST-27.jpg

Werk in opdracht Hans Jouta

Screenshot 2024-05-07 at 17-14-12 Hans Jouta (_hans_jouta) • Instagram-foto's en -video's.

Is gewend aan het werken in opdracht in samenspraak met Jolien. Enkele voorbeelden van werk in opdracht. Neem contact op bij interesse

Anderen bekeken ook

bottom of page