top of page
Jorg Karg, kunstenaar, fotografeert in zijn studio voor nieuwe werken.

Jorg Karg

Bij het aanvragen van informatie over een werk krijg je een extra kijkje achter de schermen bij de kunstenaar

Jorg Karg

Jorg Karg (1982) is een Duitse kunstenaar die al van jongs af aan een passie heeft voor foto’s. De laatste 12 jaar is hij bezig geweest met het maken van digitale collages. Hij combineert technieken die op de rand liggen van digitale collages, conceptueel grafisch design en fotobewerking. Hij is autodidact in deze stijl, één die hij naarmate hij meer ervaring kreeg zelf heeft ontwikkeld.

Het motto van Jorg Karg is ‘terug naar de aanschouwer’. Zijn werk heeft een unieke identiteit die hij over de jaren heen ontwikkeld heeft. Jorg Karg gebruikt hedendaagse beeldtaal en technieken die hij combineert met de oude, fundamentele regels van schilderen en tekenen. Met zijn beeldtaal wilt hij de aanschouwer raken, bewegen, of een gesprek aangaan. Zijn taal sluit hier ook naadloos op aan met invloeden uit hedendaagse media en bijna vergeten ideeën over vormen, kleuren en expressies.

Jorg Karg werd genomineerd voor de BLOOOM Award 2016 (Art fair Keulen) en werd op de shortlist gezet voor de Ashurst emerging prize 2017. Sinds dat moment heeft hij tentoonstellingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België en Zweden. In 2018 en 2019 vervolgde hij zijn succesvolle reis en werd zijn werk bekroond met verschillende prijzen, waaronder de PX3 Paris Photo Award en de IPA International Photography Award. Inmiddels zijn er meerdere landen toegevoegd aan de lijst waar hij zijn exposities houdt. Zijn werken zijn nu ook te zien in Frankrijk, Spanje, Hong Kong, Japan, USA en Australië en zijn in meerdere tijdschriften en via andere media gepubliceerd.
Jorg Karg, Duitse kunstenaar, in zijn studio, gefocust op het maken van foto's voor zijn unieke creaties.

Anderen bekeken ook

bottom of page