top of page
Eric Goede met een bronzen kunstwerk, toont vakmanschap en toewijding aan zijn artistieke creaties.

Eric Goede

Bij het aanvragen van informatie over een werk krijg je een extra kijkje achter de schermen bij de kunstenaar

Eric Goede

Eric Goede (1948) begon zijn artistieke reis met een lerarenopleiding in Amsterdam, gevolgd door een kunstopleiding in Culemborg. Zijn veelzijdige carrière omvatte schilderen, tekenen en lesgeven, waarbij hij zijn passie deelde op plekken als de Volksuniversiteit Utrecht en een beeldhouwerscollectief.

 

In 1995 koos hij ervoor zich volledig te wijden aan de beeldhouwkunst, aanvankelijk in steen, maar uiteindelijk vond hij zijn ware roeping in het creëren van bronzen beelden. Het brons biedt hem een unieke mogelijkheid om gratie, elegantie en dynamiek vast te leggen, terwijl hij streeft naar het vastleggen van vitaliteit en levenskracht in zijn werken.

Elk beeld straalt een bijna grenzeloze perfectie uit, tegelijkertijd belichaamt het de kwetsbaarheid, gevoeligheid en sensualiteit van zijn onderwerpen.

 

Van het maken van contramallen tot het patineren, Goede verzorgt het hele proces met ambachtelijke toewijding, strevend naar een perfecte afwerking bij elk werk.

De tentoonstellingen van Eric Goede in Nederland zijn een viering van zijn talent en vakmanschap, waar verstilde beweging en gedurfde proporties zijn kenmerkende stijl definiëren, waardoor zijn beelden een tijdloze aantrekkingskracht hebben.

Eric Goede poseert met een bronzen kunstwerk, een meesterlijk voorbeeld van zijn ambacht en artistieke talent

Eric Goede

Anderen bekeken...

bottom of page