top of page
Alba Domènech met een hyperrealistisch kunstwerk, een samenspel van diepte en expressie.

Alba Domenech

Bij het aanvragen van informatie over een werk krijg je een extra kijkje achter de schermen bij de kunstenaar

Alba Domenech

Alba Domènech (1983) is een kunstenaar uit Barcelona, Spanje. Ze groeide op in een afgelegen stad en ontwikkelde een diepe liefde voor de natuur en dieren, wat haar kunst enorm beïnvloed. Haar werk valt onder het hyperrealistische fantasiegenre en probeert een connectie te maken met het onderbewuste en de innerlijke wereld.


Alba’s kunstwerken hebben veelal een donkere achtergrond waardoor de contrasterende lichtere delen extra opvallen. Voor haar zit hier ook de crux omdat het leven niet alleen maar zonneschijn is. Haar kunstwerken ontstaan altijd vanuit hele persoonlijke motieven, ze probeert haar kunstwerken een afspiegeling hiervan te laten zijn zonder dat dit de overhand neemt. Symbolisch zijn ze geladen maar laten ruimte aan de eigen invulling.


Alba combineert digitaal tekeningen met traditioneel schilderen, hierdoor smelten twee werelden samen, het verleden en de toekomst. Bovendien kan ze hierdoor meer creativiteit kwijt omdat ze meerdere variaties van een design kan maken alvorens ze kiest welke hoogwaardig geprint wordt. Daarna bewerkt ze ieder kunstwerk met de hand met verschillende materialen. Dat maakt dat ze luxe uitstralen en nog meer diepte en expressie bevatten.

Alba Domènech met een intrigerend hyperrealistisch kunstwerk, een harmonie van diepte en expressie.

Anderen bekeken ook

bottom of page